Skip to: Site menu | Main content

Hyreslägenhet hyresvärd


Boplats GöteborgHos Boplats Göteborg hittar du just nu 106 lediga lägenheter i Göteborg.

Boplats är Göteborgs största bostadsförmedling. Hit har över hundratusen göteborgare vänt sig för att söka bostad i Göteborg. På Boplats finns ingen generell bostadskö utan det är upp till hyresvärdarna själva att välja vem man vill erbjuda sina lägenheter till. Det innebär att personer med en god presentation, ordnad ekonomi, eller särskilt ömmande skäl ofta har en god chans att finna bostad via någon av hyresvärdarna som använder Boplats.

Boplats utgör en mycket stor aktör på hyresmarknaden i Göteborg när det kommer till förmedling av lediga lägenheter. I princip alla stora bostadsbolag, särskilt de kommunalägda såsom Bostadsbolaget och Poseidon, använder sig uteslutande av Boplats när det kommer till att hitta nya hyresgäster till lediga hyreslägenheter. Eftersom det är kostnadsfritt att söka bostad via Boplats borde det vara ett självklart val för alla som söker lägenhet i Göteborg att registrera sig hos Boplats.

I samband med att du registrerar dig på Boplats kan du specificera i vilka stadsdelar i Göteborg du önskar bo. Du kommer därefter att regelbundet få e-mail när det publiceras lediga lägenheter i den stadsdelen.

När vi senast besökte Boplats hade man hela 106 lediga lägenheter i Göteborg registrerade i sin databas. Med över 100 000 registrerade innebär det dock att söktrycket till varje ledig lägenhet är extremt högt. En populär lägenhet i Västra Frölunda eller Centrum kan ofta få över 3 000 ansökningar. Det innebär att du som bostadssökande kan behöva söka hundratals lägenheter innan du får erbjudande om lägenhetsvisning. Om du är i akut behov av lägenhet i Göteborg kan det vara klokt att söka lägenheter i perifiera Göteborg eller på Hisningen där antalet sökande per lägenhet ibland är så lågt som ett par hundra.Hemsida: www.boplats.se


Tillbaka till lägenheter Göteborg