Skip to: Site menu | Main content

Hyreslägenhet hyresvärd


Lägenhet i TäbyAtt söka lägenhet i Täby är lite annorlunda jämfört med resten av Sverige. I Täby äger nämligen kommunen inget eget fastighetsbolag och någon gemensam eller offentlig bostadskö finns inte på orten. De flesta hyresvärdar i Täby är mycket små hyresvärdar med få lediga lägenheter där chansen att få en ledig hyreslägenhet är låg. I Täby finns därför i princip bara en enda stor hyresvärd som kontinuerligt hyr ut lediga lägenheter, den hyresvärden är Akelius Fastigheter.


Akelius Fastigheter

Akelius Fastigheter är den största hyresvärden i Täby. I Täby har denna fastighetsägare hela 1 400 lägenheter. Med tanke på att Täby är ett område med få lägenheter (villor är desto vanligare) och att många andra lägenheter i staden är bostadsrätter så har Akelius med 1 400 hyreslägenheter i Täby en mycket dominerande ställning på hyresmarknaden i Täby.

Akelius är en av Sveriges största privata hyresvärdar och har verkligen storsatsat på uthyrning av bostäder i Täby. På Akelius hemsida presenteras under rubriken "StorStockholm" även lägenheter som är lediga i Täby. För att ansöka om ledig lägenhet hos Akelius i Täby behöver du först registrera dig som bostadssökande på Akelius fastigheters hemsida.

Hemsida: www.akelius.se
Telefon: 08-534 406 00